Når detaljene teller

By Helene

Jeg synes ofte at det enkle er det beste, men noen ganger gjør det seg med detaljer som virkelig kan tilføre det lille ekstra. Spesielt synes jeg dåpskaker kan bli ekstra søte med små detaljer; bare det ikke blir for mye.

På bildet under har jeg laget noen små, søte babysko i fondant. Jeg har funnet en mal på nett som jeg har skrevet ut på et vanslig papirark, klippet ut og brukt for å skjære ut de ulike delene med et cutting wheel. Deretter har jeg brukt en liten kniv til å prikke ut sømmene. Hull til lisser har jeg benyttet et lite lokk til; det lille lokket som skjuler viskelæret på en Parker-trykkblyant. For å støtte opp skoene mens de tørker har jeg laget til aluminiumsfolie og presset inn i tåspissene. Dette tar jeg ut når fondanten har tørket.

Babysko i sukkerpasta

Babysko i sukkerpasta

Mange liker å toppe kaken med en liten baby. Til denne har jeg brukt en velkjent silikonform, hvor jeg presser marsipan eller sukkerpasta inn i formen, deretter skjærer jeg av det overflødige og legger formen en kort stund i fryseren. Etter kort tid kan babyen vippes ut av formen i perfekt stand. For å få litt detaljer på babyen har jeg brukt en pensel og påført litt pulverfarge i kinn og til hår. Her har jeg brukt en liten bleieform i silikon, men det kan bli like søtt å plassere en blomst eller et teppe over babyen, eller sommerfuglvinger. Jeg liker å drysse litt spiselig glitter over til slutt.

Baby i marsipan

Baby i marsipan

På denne kaken har jeg også modellert et søtt, lite leketog, samt brukt en silikonform for å lage en tåteflaske. Dette er plassert rundt kanten på kakebrettet. Det finnes hjelpeverktøy for å lage rutemønsteret på kanten på kaken, men jeg foretrekke rå benytte en vanlig linjal. Da må man være veldig nøyaktig og passe på at man får like store mellomrom mellom hver av linjene.

Leketog i marsipan

Leketog i marsipan

Under har jeg benyttet en silikonform til å lage søte, små babysko også, samt en liten teddybjørn. Den lille teddybjørnen er laget av en rimelig form jeg bestilte via eBay. Kjempesmart å sjekke på eBay for rimelig utstyr, men pass på; ofte lages det rimelige kopier som ikke er godkjent til bruk sammen med mat.

Babysko

Babysko

Byggeklosser, sommerfugler, perler, binders og blonder; alt gjør seg på en dåpskake, bare det ikke blir for mye. Noen liker også å pynte kakebrettet ved å lage mønster. Det har jeg gjort på dette brettet ved å presse stjerneformer ned i marsipanen etter at jeg har trukket brettet. Jeg lager bestandig kakebrettet en stund i forveien slik at det tørker og er lettere å håndtere når kakene skal monteres på brettet.

Detaljer på dåpskake

Detaljer på dåpskake

Takk for at du tittet innom og ha en fortsatt fredfull søndag!

You might also like

Romantisk bryllupskake

By Helene

Romantisk bryllupskake

Romantisk bryllupskake

I sommerferien har sønnen min og jeg nytt godt av to herlige uker på badeferie i syden, sommerfest med gode venner, en uke i Bergen med besøk på fløyenm akvariet og noen slektninger, samt fjelltur fra gamlehytten i Hallingdal. Den siste tiden av ferien tilbragte vi i sommervarmen på landstedet vårt med grilling, bading, strand, lek og moro. Vi rakk også en svipptur til Bø i Telemark. Sånn ellers var det virkelig et tiltak å forsøke å få gjort noe bakerelatert i den varmen. Det var virkelig strandliv som gjaldt!! Og jeg ble så trett av saltvann og sjøluft.

Bruden og brudgommen ønsket seg en romantisk og enkel bryllupskake, med roser i gammelrosa fargetoner og med kremhvite detaljer. Så det ble et lite avbrekk i ferien for å ferdigstille denne kaken til det stormforelskede brudeparet. Gratulerer til dere begge! Den nederste kaken var sjokoladekake, midten var vaniljekake med sjokoladekrem og toppen var tropisk aroma.

Varm hilsen fra Helene

You might also like

Dåpskaker

By Helene

 

Denne helgen var den beste og roligste jeg har hatt på lenge. Familien reiste opp på hytta og vi tilbragte hele helgen ute i naturen i strålende solskinn. Dette var først etter at helgens bakeprosjekter var ferdige. Den første kaken jeg lagde var til den herlige gutten Azan. Se på bildet så utrolig skjønn han er! Nederste bunn bestod av sukkerbrød med jordbærmousse og napoleonskrem. Det øverste laget var sjokoladesukkerbrød med sjokolademousse og sjokoladekrem. Fargevalget var plukket ut av mammaen til Azan. All pynt ble laget og malt for hånd. Det tar lang tid å forberede en slik kake. Jeg har tatt tiden flere ganger, og det varierer mellom 8 og 30 timer.

Det neste prosjektet var bokkaken. Her gikk alt galt. I utgangspunktet skulle boken ha bilde av dåpsbarnet, men uheldigvis var det ikke nok blekk i skriveren til å få fine bilder. Mens jeg fløy frem og tilbake sent på kvelden for å finne ut hva som var galt klarte jeg å snuble i ledningen til skriveren slik at den ene “taggen” på stikkontakten knakk tvert av. Jeg var så fortvilet. Dette er det som absolutt ikke kan skje dagen før kaken skal leveres. Det ble fullstendig krise. Jeg forsøkte å godt jeg kunne å pynte kaken slik at den likevel skulle se naturlig ut. Resultatet ble bra, men det er så utrolig leit når noe sånt skjer. Jeg fikk likevel tilbakemelding om at de var fornøyde og at kaken hadde smakt veldig godt.

You might also like

Dåpskake til gutt -skateboard og drage

By Helene

Velkommen til dette som skal bli den nye bloggen min. Det er hvis jeg får tid til å skrive noen fraser innimellom. Denne helgen ble jeg plutselig fullt opptatt med to dåpskaker. Den ene var en jentekake og den andre ble en typisk guttekake. Det er så godt å gå litt utenfor de vanlige kakene jeg baker noen ganger. Det typiske er at noen har sett seg ut et bilde på nett som de blir inspirert av og ber meg kopiere designet, men det jeg elsker aller mest er de gangene jeg får full kunstnerisk frihet. Denne dåpskaken ble laget med inspirasjon fra en annen kake jeg selv fant på nett og personlig synes jeg det er mer passende med et enklere og renere uttrykk for å få et gutteaktig uttrykk heller enn å overøse kaken med roser og blomster. Dette er en marsipanbløtkake med jordbærmousse, jordbær og napoleonskrem. En skikkelig yummy kombinasjon.

Den etterlengtede lørdagen tilbragte vi på tur i skogen, og det samme gjorde vi på søndagen. Vi reiste opp i skogen sammen med familie, tente opp bål og grillet pølser. Godt for sjelen, både for små og store. Og for et herlig vær det var i helgen. Førstkommende helg skal tilbringes på hytta, men det blir først etter fredagens kakeleveringer. Dnne helgen skal vi kose oss med kake selv også. Jeg skal lage Wenches epledrøm; en herlig lun eplekake som serveres med is. Jeg ser virkelig frem til en etterlengtet rolig og avslappende helg, og ønsker deg det samme.

You might also like